Minggu, 30 Maret 2014

benefits of boiled broccoli

benefits of boiled broccoli Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από το μπρόκολο ; Το μπρόκολο είναι ένα πράσινο λαχανικό από την οικογένεια λάχανο . Είναι γενικά πωλούνται σε κεφάλια , τα οποία έχουν πολλαπλές πετάλων διακλάδωση από ένα κεντρικό κορμό και μερικές φορές τα φύλλα εξακολουθούν να συνδέονται . Μπρόκολο προσφέρει ένα μπόνους για την υγεία με τη μορφή των προστατευτικών ουσιών που μπορεί να σας προστατεύσει από τη νόσο . Βοτανικής , το μπρόκολο ανήκει στην οικογένεια λάχανο , συλλογικά γνωστά ως σταυρανθή λαχανικά .

Αυτό το φαγητό είναι πολύ χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη . Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών , βιταμίνης Ε ( α-τοκοφερόλη ) , θειαμίνη , ριβοφλαβίνη , παντοθενικό οξύ , ασβέστιο, σίδηρο , μαγνήσιο, φώσφορο και σελήνιο , και μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών , βιταμίνη Α, βιταμίνη C , βιταμίνη Κ , βιταμίνη Β6 , φολικό οξύ, κάλιο και μαγγάνιο

 Βήτα -καροτένιο και βιταμίνη C είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο πολλών όρων , όπως ο καταρράκτης , οι καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου . Τα οφέλη για την υγεία από το μπρόκολο είναι πολύ εκτεταμένη . Όχι μόνο το λαχανικό φορτωμένο με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά , έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες . Μερικοί άνθρωποι αγαπούν το μπρόκολο και μερικοί άνθρωποι μισούν , αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μπρόκολο είναι ένα nutrional θαύμα . Εδώ είναι 10 τα οφέλη του μπρόκολου :

    Βοηθά με διαβήτη
    Καταπολεμά τις καρδιακές παθήσεις
    Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου
    Οι περικοπές υπερ-κατανάλωση
    Ενισχύει την υγεία των οστών
    Ρυθμίζει την πίεση του αίματος
    Προφυλάσσει από κρυολογήματα
    Ενισχύει το ανοσοποιητικό υγεία
    Καταπολεμά γενετικές ανωμαλίες
    ρυθμίζει τις ορμόνες

Διατροφικές Μπρόκολο
Θρεπτική αξία ανά 100 g (3.5 oz)

    Ενέργεια : 141 kJ ( 34 kcal )
    Υδατάνθρακες : 6,64 g
        Σάκχαρα: 1,7 g
        Οι φυτικές ίνες : 2,6 g
    Λίπος : 0,37 g
    Πρωτεΐνες: 2,82 g
    Νερό : 89.3 g
    Η βιταμίνη Α ισοδύναμα . : 31 μg ( 4 % )
        β-καροτένιο: 361 μg ( 3 % )
        λουτεΐνη και ζεαξανθίνη : 1403 μg
    Θειαμίνη ( Β1 Vit. ) : 0.071 mg ( 6 % )
    Ριβοφλαβίνη ( Β2 Vit. ) : 0.117 mg ( 10 % )
    Νιασίνη ( Vit. Β3) : 0.639 mg ( 4 % )
    Παντοθενικό οξύ ( Β5) : 0.573 mg ( 11 % )
    Βιταμίνη Β6 : 0.175 mg ( 13 %)
    Φολικό οξύ ( Β9 Vit. ) : 63 μg ( 16 % )
    Βιταμίνη C : 89,2 mg ( 107 % )
    Βιταμίνη Ε: 0,78 mg ( 5 % )
    Βιταμίνη Κ : 101.6 μ § ( 97 % )
    Ασβέστιο : 47 mg ( 5 % )
    Σιδήρου : 0,73 mg ( 6 % )
    Μαγνήσιο : 21 mg ( 6 % )
    Μαγγάνιο : 0,21 mg ( 10 % )
    Φωσφόρο: 66 mg ( 9 % )
    Κάλιο: 316 mg ( 7 % )
    Ψευδάργυρος : 0,41 mg ( 4 % )

Γεμάτη με θρεπτικά συστατικά , το καλύτερο είναι λίγο ατμό , ανακατεύετε-τηγανισμένα , ή τρώγονται ωμά . Φρέσκο ​​μπρόκολο πρέπει να ψύχονται σε αναπνέει περιτύλιγμα , και να καταναλωθεί μέσα σε 2-3 ημέρες από την αγορά . Μπορείτε επίσης να φάτε μπρόκολο πρώτων να αποκομίσουν το μέγιστο όφελος .

Tidak ada komentar: