benefits of boiled broccoli Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από το μπρόκολο ; Το μπρόκολο είναι ένα πράσινο λαχανικό από την οικογένεια λάχανο . Είναι γενικά πωλούνται σε κεφάλια , τα οποία έχουν πολλαπλές πετάλων διακλάδωση από ένα κεντρικό κορμό και μερικές φορές τα φύλλα εξακολουθούν να συνδέονται . Μπρόκολο προσφέρει ένα μπόνους για την υγεία με τη μορφή των προστατευτικών ουσιών που μπορεί να σας προστατεύσει από τη νόσο . Βοτανικής , το μπρόκολο ανήκει στην οικογένεια λάχανο , συλλογικά γνωστά ως σταυρανθή λαχανικά .
Αυτό το φαγητό είναι πολύ χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη . Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών , βιταμίνης Ε ( α-τοκοφερόλη ) , θειαμίνη , ριβοφλαβίνη , παντοθενικό οξύ , ασβέστιο, σίδηρο , μαγνήσιο, φώσφορο και σελήνιο , και μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών , βιταμίνη Α, βιταμίνη C , βιταμίνη Κ , βιταμίνη Β6 , φολικό οξύ, κάλιο και μαγγάνιο
Βήτα -καροτένιο και βιταμίνη C είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο πολλών όρων , όπως ο καταρράκτης , οι καρδιακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου . Τα οφέλη για την υγεία από το μπρόκολο είναι πολύ εκτεταμένη . Όχι μόνο το λαχανικό φορτωμένο με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά , έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες . Μερικοί άνθρωποι αγαπούν το μπρόκολο και μερικοί άνθρωποι μισούν , αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μπρόκολο είναι ένα nutrional θαύμα . Εδώ είναι 10 τα οφέλη του μπρόκολου :
Βοηθά με διαβήτη
Καταπολεμά τις καρδιακές παθήσεις
Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου
Οι περικοπές υπερ-κατανάλωση
Ενισχύει την υγεία των οστών
Ρυθμίζει την πίεση του αίματος
Προφυλάσσει από κρυολογήματα
Ενισχύει το ανοσοποιητικό υγεία
Καταπολεμά γενετικές ανωμαλίες
ρυθμίζει τις ορμόνες
Διατροφικές Μπρόκολο
Θρεπτική αξία ανά 100 g (3.5 oz)
Ενέργεια : 141 kJ ( 34 kcal )
Υδατάνθρακες : 6,64 g
Σάκχαρα: 1,7 g
Οι φυτικές ίνες : 2,6 g
Λίπος : 0,37 g
Πρωτεΐνες: 2,82 g
Νερό : 89.3 g
Η βιταμίνη Α ισοδύναμα . : 31 μg ( 4 % )
β-καροτένιο: 361 μg ( 3 % )
λουτεΐνη και ζεαξανθίνη : 1403 μg
Θειαμίνη ( Β1 Vit. ) : 0.071 mg ( 6 % )
Ριβοφλαβίνη ( Β2 Vit. ) : 0.117 mg ( 10 % )
Νιασίνη ( Vit. Β3) : 0.639 mg ( 4 % )
Παντοθενικό οξύ ( Β5) : 0.573 mg ( 11 % )
Βιταμίνη Β6 : 0.175 mg ( 13 %)
Φολικό οξύ ( Β9 Vit. ) : 63 μg ( 16 % )
Βιταμίνη C : 89,2 mg ( 107 % )
Βιταμίνη Ε: 0,78 mg ( 5 % )
Βιταμίνη Κ : 101.6 μ § ( 97 % )
Ασβέστιο : 47 mg ( 5 % )
Σιδήρου : 0,73 mg ( 6 % )
Μαγνήσιο : 21 mg ( 6 % )
Μαγγάνιο : 0,21 mg ( 10 % )
Φωσφόρο: 66 mg ( 9 % )
Κάλιο: 316 mg ( 7 % )
Ψευδάργυρος : 0,41 mg ( 4 % )
Γεμάτη με θρεπτικά συστατικά , το καλύτερο είναι λίγο ατμό , ανακατεύετε-τηγανισμένα , ή τρώγονται ωμά . Φρέσκο μπρόκολο πρέπει να ψύχονται σε αναπνέει περιτύλιγμα , και να καταναλωθεί μέσα σε 2-3 ημέρες από την αγορά . Μπορείτε επίσης να φάτε μπρόκολο πρώτων να αποκομίσουν το μέγιστο όφελος .
Minggu, 30 Maret 2014
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar