benefits of green tea capsules weight loss हरी चाय देखि हिबिस्कुस चाय , flavonoids, धनी पेय पदार्थ नै मानिसहरूलाई धेरै लाभ भर बनाउँछ भन्ने एक स्वस्थ पिउने कुरा हो ।
हजारौं वर्ष , चिया राम्रो स्वास्थ्य , आनन्द र बुद्धि को एक प्रमुख पूर्वी भाग मा विश्व मा जानिन्छ । केहि अनुसन्धान गर्न त पश्चिमेली देखि वैज्ञानिकहरूले पनि उत्सुक र । फलस्वरूप , तिनीहरूले चाय को विभिन्न प्रकारका स्वास्थ्य लाभ को धेरै भेट्टाउँछन् ।
अध्ययन केही चिया उपचार गर्न र क्यान्सर , हृदय रोग , मधुमेह रोकथाम , वजन कम , कम कोलेस्ट्रल र सतर्कता सुधार गर्न सक्छ। चिया पनि स्वाभाविक हो , यो उपयुक्त फ्लू रोक्न सेवन बनाउने रोगाणुरोधी सम्पत्ति छ ।
Katherine Tallmadge , MA , आरडी , LD , अमेरिकन भोजनसम्बन्धी एसोसिएशन को लागि एक प्रवक्ता , WebMD उद्धृत रूप , कि चाय, कफी प्रतिस्थापित गर्न को लागि सबै भन्दा राम्रो विकल्प छ भने । चिया मा कैफीन को सामाग्री कम कफी , र हृदय लागि flavonoid राम्रो भन्दा र क्यान्सर रोक्न ।
यस बिल्ली स्वस्थ र अनुसन्धानकर्ताहरूले सिफारिस के हो चाय को प्रकार ?
हरियो चाय पात गुस्से गरेको छ । EGCG को उच्च सांद्रता छ ।
हरी चाय मा एंटी मूत्रथैलीको क्यान्सर को विकास , स्तन क्यान्सर , अग्नाशय को क्यान्सर , फोक्सोको क्यान्सर , कोलोरेक्टल क्यान्सर , रगत जम्ने रोक्न , जला हस्तक्षेप गर्न सक्छ बोसो , यस्तो अल्जाइमर्स र पार्किन्सन रूपमा स्नायविक विकारहरु को जोखिम कम गर्न , मस्तिष्क मा oxidative तनाव लडने , स्ट्रोक को जोखिम कम गर्न र कोलेस्ट्रल सुधार ।
काली चाय वा कालो चिया पात fermenting गरेको छ । काली चाय , उच्चतम कैफीन छ चाय को प्रकार को लागि सबै भन्दा गंभीर को स्वाद र सुगन्ध छ ।
अनुसन्धान कालो चिया चुरोट लागि जोखिम को कारण क्षति देखि फोक्सो रक्षा गर्न सक्छन् भन्ने देखाउँछ । त्यसैले कालो चिया पनि स्ट्रोक को जोखिम कम गर्न सहयोग सक्छ भन्ने निष्कर्षमा पुगे।
Jumat, 28 Februari 2014
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar